Sadržaj kursa
Word za početnike
Sadržaj lekcije

Dobrodošli na kurs programa Word 2007, najnoviju verziju Microsoft-ovog favorita na polju obrade teksta. Ja sam Aleksandar i biću vaš instruktor. Na ovom kursu ćete pored osnovnih tehnika savladati i mnoge druge funkcije koje će vam biti od velike koristi u svakodnevnom radu. Zato, hajde da počnemo!

Da bi počeli sa radom u Word-u, morate ga prvo pokrenuti. Ukoliko kao i ja na svom računaru imate instaliranu najnoviju verziju Windows-a, tj. Vistu, startovanje programa će se  razlikovati od onoga na šta ste navikli. Naime, Start dugme sada izgleda malo drugačije, mada se i dalje nalazi u donjem levom uglu ekrana. Kliknite na njega i videćete novi Start meni. U njemu se nalaze različite opcije, pa nije redak slučaj da odmah uočite i prečicu za pokretanje Word-a. Ako iz nekog razloga ona nije prikazana, kliknite na stavku All Programs i prikažite još veći broj opcija. Jedan od noviteta koji donosi Windows Vista je mogućnost brzog pretraživanja Start menija. Drugim rečima, ako želite da pronađete sve prečice koje služe za pokretanje različitih Microsoft-ovih programa, pređite u polje Start Search u upišite npr. micro. To bi trebalo da bude dovoljno da se u levoj polovini Start menija pojave prečice do svih programa koji spadaju u ovu kategoriju. Evo, na vrhu liste je prikazana opcija koju sam tražio. Zato ću kliknuti na nju i konačno pokrenuti Word 2007.

Kao što vidite, radno okruženje se prilično promenilo, što znači da ću prvo morati da vas upoznam sa svim njegovim elementima. Upravo tome je posvećena sledeća lekcija.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button