Sadržaj kursa
Facebook
Sadržaj lekcije

U ovoj lekciji ću vam pokazati kako možete da pronađete nekog određenog korisnika Facebook-a tj. njegov profil. U jednoj od prethodnih lekcija ste videli kako se upotrebljava funkcija Friend Finder tj. kako da preko svojih E-mail kontakata dođete do novih Facebook prijatelja. Istovremeno sam vam pokazala da se isti rezultat može postići i upotrebom podataka koji potiču sa nekog od popularnih servisa za instant poruke.

Sada je na red došla i treća funkcija koja se nalazi u ovom odeljku, a to je Search for People. Ona vam omogućava da pretražite kompletan Facebook i na taj način proverite da li određena osoba uopšte poseduje svoj profil. Pošto se polje za unos E-mail adrese ili imena osobe koju tražite nalazi i na vrhu okvira, potpuno je svejedno gde ćete uneti ulazne podatke. Ja ću u ovo polje uneti ime jedne moje prijateljice i pokrenuti funkciju za pretraživanje. Na ekranu će se odmah pojaviti odgovarajući rezultati a pošto mene zanimaju samo podaci koji se odnose na aktivne korisnike Facebook-a, upotrebiću odgovarajući filter i prikazati skraćenu listu. Na

žalost, to mi neće mnogo pomoći jer izgleda da je pod tim imenom registrovano više različitih osoba. Da bi preciznije odredila o kome se radi, ja ću u polje za pretragu uneti još jedan podatak. U pitanju je firma za koju ona radi a to bi trebalo da bude dovoljno za konačnu identifikaciju.

Kao što ste videli, ako početna pretraga preko imena i prezimena ne donese željene rezultate, uvek možete primeniti odgovarajući filter ili dopuniti osnovne podatke. To može biti mesto boravka, škola, firma ili bilo koji drugi podatak pod uslovom da je na neki način povezan sa traženom osobom.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button