Sadržaj kursa
Facebook
Sadržaj lekcije

U ovoj lekciji ću se osvrnuti na pravila ponašanja koja važe na Facebook-u. Za početak ću vam pokazati kako se pravilno postupa sa zahtevima koje vam upućuju prijatelji.

Ukoliko se u Request odeljku vašeg profila pojavi nova stavka, ne bi bilo loše da kliknete na nju i pogledate o čemu se radi. Ukoliko je u pitanju zahtev koji želite da prihvatite, jednostavno kliknite na dugme Confirm i dovršite postupak. Sa druge strane, ukoliko ne želite da stičete nove Facebook prijatelje ili vas jednostavno ne zanima ono što vam se nudi, najbolje bi bilo da kliknete na dugme Ingore. Pri tome pošiljalac ovog zahteva neće biti upoznat sa vašom odlukom ali će najverovatnije shvatiti da niste zainteresovani. Naravno, uvek možete poslati odgovarajuću poruku i u njoj objasniti svoje razloge. Za to je dovoljno kliknuti na opciju Send Message i uneti nekoliko reči. Nakon toga možete kliknuti na dugme Ignore i ukloniti ovaj zahtev. Ukoliko se ispostavi da ovo nije dovoljno, tj. da isti korisnik nastavi da vam šalje slične zahteve najbolje je da iskoristite opciju Report i prijavite ga upravi Facebook-a.

Ovo je bilo lako, ali sam sigurna da vas zanima šta možete uraditi ako se nalazite na drugoj strani? Ukoliko pronađete osobu sa kojom želite da sklopite prijateljstvo, prvi korak u tom pravcu je svakako slanje odgovarajućeg zahteva. To se može uraditi izborom funkcije Add as Friend, a ne bi bilo loše da uz zahtev priložite i kratku poruku. Ja ću iskoristiti ovu priliku da svog budućeg Facebook prijatelja podsetim na naš prethodni susret. Nakon toga treba još samo da kliknem na dugme Send Request i zatvorim sve okvire.

Poruka koja se nalazi na vrhu stranice potvrđuje da sam sve uradila kako treba i da moram da sačekam odgovor. U međuvremenu će se podaci o mom budućem Facebook prijatelju pojaviti na ovoj listi ali će pored njegovog imena pisati da je postupak prijave još u toku.

Ukoliko se nakon nekoliko dana vratim na listu koja prikazuje sve moje Facebook prijatelje i shvatim da su ovi podaci nestali sa ekrana, to će značiti da moj zahtev nije prihvaćen. Ukoliko se i vi nađete u sličnoj situaciji, nemojte ponavljati svoj zahtev i insistirati na uspostavljanju kontakta.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button