Sadržaj kursa
Facebook
Sadržaj lekcije

Pored toga što svojim Facebook prijateljima možete slati privatne poruke i pisati na njihovom zidu, na raspolaganju vam je još jedan vid komunikacije. To je ćaskanje ili kako se to obično kaže – četovanje. U tom cilju je dovoljno da kliknete na ovo polje koje se nalazi na dnu okvira. Ova mala zelena tačkica potvrđuje da sam već na vezi (Online) a tu su i moja dva prijatelja. Moram odmah da naglasim da ćaskati možete samo sa korisnicima koji već imaju status Facebook prijatelja i da će se oni automatski pojaviti na ovoj listi. U jednoj od narednih lekcija ću vam pokazati kako neke od njih možete isključiti ali to za sada nije toliko važno.

Pošto je osoba sa kojom želim da razmenim nekoliko rečenica trenutno na Facebook-u, neće mi biti teško da kliknem na njeno ime i otvorim novi okvir. Sada treba još samo da unesem svoju poruku i pritisnem Enter. Pošto nisam sigurna da će mi odmah odgovoriti ja ću minimizovati ovaj okvir i preći na neki drugi zadatak. U svakom slučaju, Facebook će mi na vrlo jasan način signalizirati čim stigne nova poruka pa mi neće biti teško da ponovo otvorim ovaj okvir i nastavim sa ćaskanjem. Ukoliko želite da prekinete ovu vrstu komunikacije, jednostavno zatvorite okvir i nastavite sa normalnim aktivnostima. Ako neko od vaših prijatelja poželi da stupi u direktan kontakt sa vama, uvek može da otvori svoju čet listu i pokrene novi dijalog. U tom trenutku će se i na vašem ekranu pojaviti odgovarajući okvir pa možete nastaviti tamo gde ste maločas stali. Opcija Clear Chat History vam omogućava da uklonite sve poruke i na taj način olakšate njihovo praćenje.

Ukoliko vam se ne dopada što svaku novu poruku prati karakterističan zvučni efekat, kliknite na stavku Options i isključite opciju Play Sound for New Messages. Za definitivno uklanjanje čet liste možete kliknuti na dugme koje se nalazi u njenom gornjem desnom uglu.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button