YouTube
Sadržaj lekcije

Da li ste ikada poželeli da za vaš snimak izaberete odgovarajuću muzičku pratnju? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, sigurno će vas obradovati što je YouTube nedavno svojim korisnicima stavio na raspolaganje novu funkciju – AudioSwap. U ovoj lekciji ću vam pokazati kako se ona koristi.

Za početak je potrebno da se prijavim na YouTube i otvorim stranicu na kojoj se nalaze sve moje video sekvence. Sada mogu da izaberem neku od njih i klikom na dugme Edit prikažem dodatne parametre. Sigurno se sećate da je na ovaj način moguće menjati tekstualne informacije koje prate neku video sekvencu ali je meni u ovom trenutku mnogo zanimljivije ono što se nalazi u odeljku pod nazivom AudioSwap. Kao što vidite, sada će mi na raspolaganju biti veliki broj muzičkih numera a bilo koju od  njih mogu da iskoristim kao podlogu za svoj video. Imajte na umu da će primenom funkcije AudioSwap biti zamenjen kompletan audio segment, a to znači da će svi dijalozi i drugi sadržaji koji su postojali na originalnom snimku biti izgubljeni. U ovom slučaju to neće biti problem, jer se video sastoji od nekoliko atraktivnih skijaških skokova koji ne zahtevaju nikakve dijaloge.

Lista koju vidite sa leve strane je sastavljena po slučajnom izboru, pa se nemojte iznenaditi ako se na njoj ne nalazi numera koje ste želeli da upotrebite. Sa druge strane, to i nije neki problem, jer se na vrhu ekrana nalazi polje za pretragu pa vam neće biti teško da ga iskoristite i pronađete ono što vam je potrebno.

Da bi se novi audio segment još bolje uklopio u ovu video sekvencu ja ću aktivirati opciju pod nazivom Only show songs of similar length to my video i na taj način prikazati samo one numere koje odgovaraju dužini snimka. Sada mogu malo bolje da pogledam šta se nudi i kliknem na numeru pod nazivom Adrenalin koja izgleda kao idealna podloga za moj video. U tom trenutku će se pojaviti dodatne informacije ali je meni najvažnije što ću izborom dugmeta Preview moći da pogledam da li se ona zaista uklapa. Ovo je ispalo mnogo bolje nego što sam očekivao, pa mi ne preostaje ništa drugo nego da kliknem na dugme Publish i dovršim ovu operaciju. Pre toga želim još jednom da vam skrenem pažnju na činjenicu da ćete zamenom audio segmenta izgubiti originalni zvučni zapis. Meni to ne predstavlja problem, pa ću zato izborom opcije OK dovršiti ovaj postupak.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button