Sadržaj kursa
Windows 8 saveti i trikovi
Sadržaj lekcije

Prva stvar koju možete da uradite da bi vaš računar bio još efikasniji je isključivanje animacija. Da bih vam pokazao o čemu se radi, ja ću preći na Desktop a zatim pritisnuti Windows taster i ponovo prikazati početni ekran. Kao što ste i sami mogli da se uverite, ovaj prelaz nije bio trenutan, nego su se pojedini elementi pojavljivati jedan za drugim. Doduše, ovakav način rada je vrlo atraktivan ali istovremeno troši određene resurse i usporava čitav sistem.

Da bih to promenio, ja ću prvo potražiti odgovarajuću funkciju. Zato ću ukucati reč Computer, a  Windows će automatski prikazati istoimenu prečicu. Ako na nju kliknem desnim tasterom miša, u dnu ekrana će se pojaviti dodatne opcije pa mi neće biti teško da pokrenem funkciju Properties. U tom trenutku će se na ekranu pojaviti novi okvir pa mogu odmah da pređem na sledeći korak. Prikazivanje animacija spada u napredne funkcije pa ću zato kliknuti na opciju Advanced system settings i prikazati sledeći okvir. Pošto je u njemu već otvoren odgovarajući odeljak, mogu odmah da kliknem na dugme Settings i prikažem listu sa svim parametrima. Da bih mogao nezavisno da menjam pojedine vrednosti, neophodno je da prvo aktiviram opciju Custom pa ću zato prvo kliknuti na ovo dugme a zatim isključiti ova dva parametra. Ako nakon toga sa OK zatvorim ovaj okvir, promena će biti potvrđena pa mogu da se vratim na Desktop.

Na kraju treba još samo da proverim šta sam postigao pa ću zato pritisnuti Windows taster. Kao što vidite, svi elementi koji čine osnovni ekran su se pojavili skoro trenutno. To znači da sam uspeo da rasteretim čitav sistem i njegove resurse iskoristim na efikasniji način.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button