Outlook noviteti
Sadržaj lekcije

Do sada ste Outlook koristili za razmenu elektronske pošte i čuvanje podataka o vašim saradnicima (Contact Information). Nova verzija vam omogućava da ove podatke direktno preuzmete sa neke od popularnih društvenih mreža (Social Networks). Za to se koristi funkcija Social Connector i odgovarajući dodaci (Plug-Ins). U ovoj lekciji ću vam pokazati kako se to radi.

Kao što vidite, u mom Inbox-u se već nalazi nekoliko poruka a jedna od njih potiče od korisnika koji nije član moje društvene mreže. Da bi to postao, dovoljno je da mu pošaljem pozivnicu a to se može uraditi izborom dugmeta Add.  Nakon toga treba još samo da izaberem odgovarajuću opciju tj. kliknem na stavku koja predstavlja moju omiljenu mrežu.

Druga poruka mi je stigla od saradnika koji je već član iste mreže a to se jasno može videti po opcijama koje su mi dostupne u Preview okviru. Drugim rečima, sada mogu da prikažem sve njegove poruke ali i da pogledam samo ono što je trenutno aktuelno. Izborom treće opcije mogu da prikažem sve E-mail poruke i da klikom na odgovarajući naslov prikažem njihov sadržaj. Na fotografiji koja spada u osnovne podatke svakog korisnika se u donjem desnom uglu može videti oznaka mreže sa koje potiču ove informacije. Pored toga, u vrhu okvira su prikazane i veze ka drugim saradnicima koji su na neki način povezani sa ovim korisnikom.

Da bih vam pokazao još jednu zanimljivu funkciju, ja ću kliknuti na treću poruku. Ona je stigla od kolege koji mi često šalje različite podatke i to u formi priloga (Attachments). Da bih izdvojio samo one poruke koje sadrže prateće fajlove ja ću kliknuti na četvrtu ikonu. U tom trenutku će se u Preview okviru pojaviti samo poruke koje sa svoje leve strane imaju malu spajalicu a to je siguran znak da se u njima nalaze i dodatni sadržaji. Sledeća poruka sadrži pozivnicu za sastanak što se može lepo videti ako kliknem na nju i izborom pretposlednje ikone prikažem odgovarajuće podatke.

Nova verzija Outlook-a vam omogućava da automatski u svoj adresar prenesete podatke koji potiču sa neke društvene mreže. Za to je dovoljno da izaberete opciju Contacts i pronađete stavku koja se odnosi na vašu omiljenu mrežu. Ukoliko kliknete na nju, na ekranu će se pojaviti podaci koji se odnose na vaše kontakte pa vam neće biti teško da neke od njih prebacite i Contact folder. U tom trenutku će izabrani sadržaj biti uklonjen na ove liste ali ga lako možete pronaći ako pređete na adresar i izaberete odgovarajuću sekciju. Ukoliko želite da proverite šta se sve nalazi u ovom odeljku, jednostavno kliknite na njega i otvorite novi okvir. Kao što vidite, Outlook je automatski preuzeo sve potrebne podatke i razvrstao ih u odgovarajuća polja. 

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button