Outlook noviteti
Sadržaj lekcije

Izgled radnog okruženja se u odnosu na prethodnu verziju Outlook-a nije značajno promenio. Čak se može reći da su u pitanju kozmetičke promene ali ne bi bilo loše da vam ipak pokažem o čemu se radi.

Sigurno ste i sami primetili da je sada na sam vrh liste foldera koja se nalazi sa leve stane smešten Inbox. U prethodnim verzijama je njegov položaj zavisio od ostalih foldera tj. njihovog početnog slova a to je za posledicu imalo da se na vrhu liste često nađu manje bitni sadržaji kao što su npr. folder Deleted Items ili Junk E-mail. Pored toga, u novom Outlook-u je za ovaj sadržaj primenjen nešto veći font, što znači da ćete lakše razlikovati pojedine stavke.

Ukoliko kursor postavite iznad neke od opcija koje se nalaze u Navigation odeljku, videćete da se za njihovo naglašavanje koristi uglasta površina a ne zaobljena kao što je to bio slučaj do sada. 

Sledeća promena se odnosi na oblik simbola koji se koristi za prikazivanje skrivenih sadržaja. Umesto znakova plus (+) za njihovo otvaranje i minus (–) za zatvaranje, sada na ekranu možete videti male trouglove. To znači da je za prikazivanje određenog sadržaja sada potrebno da kliknete na ovaj svetli trougao dok se za njegovo skrivanje može upotrebiti ovaj tamniji.

Na kraju, tu je i mogućnost da čitavu radnu površinu još više prilagodite svom ukusu. Naime, ukoliko vam se ne dopada ova siva nijansa koja dominira čitavom površinom ekrana, kliknite na File meni i izaberite stavku Options. U tom trenutku će se na ekranu pojaviti novi okvir pa vam neće biti teško da pronađete opciju pod nazivom Color Scheme. Sada treba još samo da kliknete na ovu strelicu i iz liste izaberete željenu nijansu. Ja ću se odlučiti za opciju Blue i kliknuti na dugme OK. U tom trenutku će čitava radna površina postati svetlo plava što mi se mnogo više dopada.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button