Sadržaj kursa
Google Ads
Sadržaj lekcije

Jedan od osnovnih razloga zašto je onlajn oglašavanje postalo tako rasprostranjeno, je što se njegovi rezultati mogu lako izmeriti a to predstavlja veliku razliku u odnosu na druge oblike tradicionalnog marketinga. Tome znatno doprinosi i funkcija za praćenje konverzija, jer njenom primenom možete da pratite koliko potencijalnih klijenata privlače vaše kampanje i kako se to odražava na konačnu prodaju. Drugim rečima, ova funkcija vam omogućava da brzo procenite da li su neke kampanje profitabilne ili ih treba promeniti. Sa ovakvim informacijama možete donositi odluke zasnovane na realnim iskustvima i adekvatno povećati budžet za kampanje koje imaju dobar učinak, a istovremeno optimizovati troškove za one koje nisu bile dovoljno uspešne.

Da biste započeli sa praćenjem kampanje, neophodno je da prvo definišete šta predstavlja konverziju. To može biti prodaja proizvoda ili jednostavno popunjavanjem obrasca ali i podnošenje zahteva za više informacija ili pregled nekog videa. U praski se konverzija često vezuje za nešto što ne predstavlja direktan prihod ali je neophodno tačno definisati šta ona predstavlja. To može biti poseta nekoj stranici ali i određena radnja koju će neko preduzeti čim poseti vašu WEB lokaciju.

Na primer, ukoliko na vašoj WEB prodavnici postoji stranica koja predstavlja priznanicu za izvršenu transakciju na nju možete postaviti dodani kod. Čim se ta stranica učita, kod će omogućiti komunikaciju sa Google Ads-om i prijaviti novu konverziju. Sa druge strane, ukoliko želite da pratite potencijalne klijente nakon što su popunili neki obrazac, onda biste mogli da taj kod ugradite u stranicu koja se pojavljuje posle njegove uspešne obrade. Postoji i savršeniji metodi za praćenje koji programski reaguju na razne radnje i događaje, ali je u osnovi dovoljno da na odgovarajuću stranicu ubacite oznaku koja ukazuju da je došlo do konverzije.

Najlepše od svega je to što će Google Ads tu konverziju automatski povezati sa odgovarajućom kampanjom i njenom oglasnom grupom, sve do ključne reči u oglasu ili nekog drugog relevantnog podatka. Nakon svega ovoga vam je sigurno mnogo jasnije, zašto je neophodno da omogućite praćenje konverzija.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button